Son Blog

10 Aralık 2011 Cumartesi

Dünya Sedef Hastalığı Günü - 29 Ekim

29 Ekim "Cumhuriyet Bayramı" hepimizin bildiği üzere.Ama aynı zamanda "Dünya Sedef Hastalığı Günü" olduğunu biliyor muydunuz?


Dünyada 125 milyon kişiyi etkileyen Türkiye’de de her 100 kişiden 2 kişinin karşı karşıya kaldığı Sedef Hastalığı ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla 29 Ekim tüm Dünyada "Sedef Hastalığı Günü" olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 29 Ekim'in Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanması dolayısıyla, Sedef Hastalığı ile ilgili aktiviteler genellikle bu tarihin hemen öncesi veya sonrasında planlanmaktadır.


28 Ekim 2011 Cuma günü sedef hastalığına dikkat çekmek için tüm dünyada kutlanan Dünya Sedef Günü’ne paralel olarak Grand Hyatt Otel’de düzenlenen basın toplantısında Ulusal Psöriyazis (Sedef) Destek ve Dayanışma Derneği Başkanı Dermatolog Prof. Dr. Güzin Özarmağan ile proje halk elçisi oyuncu İlker Aksum’un eşliğinde medikal ve sağlık basını ile bir araya geldi.
Toplantıda, hasta hikayeleri içeren film gösterimi aracılığıyla sedef hastalığının; depresyon, dışlanma ve işe gidememe gibi sosyal yükleri beraberinde getirdiğinin altı çizildi. Doğru teşhis sonucu uygulanan doğru tedavinin hastaların yaşam kalitesini büyük ölçüde artırdığını belirten Dermatolog Prof. Dr. Güzin Özarmağan, sedef hastalığının beraberinde getirdiği sosyal / psikolojik olumsuzluklara da vurgu yaptı.



30 Ekim 2011 Pazar günü ise sedef hastaları ve hasta yakınları, Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yıldırım’ın öncülüğünde, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun da katılımıyla Sedef Adası’nda bir araya geldi. Bu etkinlikte hastalar aileleri ile birlikte keyifli zaman geçirdi.

Kaynak:sedefleyasam

Hiç yorum yok: