Son Blog

10 Aralık 2011 Cumartesi

Sedef Hastalığının Çeşitleri


Sedef hastalığının şiddeti,görüldüğü bölgeler ve görünüşü,çeşidine bağlı olarak değişiklik gösterir.Plak tipi psöriazis en yaygın formudur,her beş sedef hastasından dördünde bu tip görülür. Bunun dışında,guttate,püstüler,ters sedef hastalığı çeşitleri ise daha az yaygındır,eritrodermik psöriazis ise çok nadir görülür.

PLAK TİPİ SEDEF
Plak tipi sedef,ölü derinin ince tabakalar halinde veya pul pul dökülmesine ve kırmızı plaklar oluşmasına neden olur.Plak psoriasis rahatsızlığı olan kişilerin ciltleri genellikle kurudur ve ciltlerinde çatlaklar oluşur.

DAMLA TİPİ (GUTTATE) SEDEF
Damla tipi sedef,genellikle ciltte küçük kırmızı lekeler olarak kendini gösterir ve birkaç hafta veya birkaç ay içinde kaybolur.Bu sedef hastalığı çeşidi,kol ve bacaklarda,gövdede veya başta görülür ve bazen çocukluk veya adolesan dönemde geçirilen bir bakteriyel enfeksiyon tetikleyebilir.Hastalığın görüldüğü bölgelerde oluşan plaklar,plak tipi sedef hastalığındaki kadar kalın değildir.

PÜSTÜLER SEDEF
Püstüler sedef,daha nadir görülür.Püstüler sedefin bir çeşidi olan ve palmar-plantar olarak bilinen sedef hastalığı,eller ve ayaklar gibi küçük alanların,içi sıvı dolu kabarcıklarla kaplanmasına neden olur.Diğer bir püstüler sedef çeşidi olan von Zumbusch ise,deride büyük kırmızı hassas ve kabarcıklı bölgeler oluşmasına neden olur ve yaşamı tehdit edici bir psoriazis çeşididir.

TERS (İNVERSE) SEDEF
Ters sedef,genellikle aşırı kilolu kişilerde görülür ve deride kıvrımların fazla olduğu bölgelerde ortaya çıkar.Özellikle koltuk altı ve kasıklarda,sürtünme ve terleme ters sedef oluşumunu artırabilir.

ERİTRODERMİK SEDEF
Eritrodermik sedef,çok nadir görülen ve ağrılı bir sedef hastalığı çeşididir.Deride geniş bir alana yayılır ve ateşli bir görünüm oluşur.Bu psoriazis formu oldukça ciddi bir durumdur ve acil olarak tıbbi tedavi gerektirir.

19 yorum:

  1. Merhabalar, öncelikle böyle bir paylaşım için teşekkür etmeliyim. Çok şükür sedef hastası değilim. Bilmek, öğrenmek, ayını durumu yaşamakta olan arkadaşlarımıza tevasiye etmek için iyi bir ortam olacaktır.

    Bir arkadaşım alzheimer hastası annesiyle yaşadıklarını bloğunda yazıyor. http://alzheimeroldum.blogspot.com/

    Bu yapılanlar çok doğru geliyor bana. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar, Alzheimer olsun sedef hastalığı olsun ve daha 60 türlü hastaliklara kolloidal gümüş suyu için. Ben Fransada herkeze tavsiye ediyorum ve kesinlikle hepsine derman.Lütfen çevrenize yayin.

      Sil
    2. Arkadaşlar, Alzheimer olsun sedef hastalığı olsun ve daha 60 türlü hastaliklara kolloidal gümüş suyu için. Ben Fransada herkeze tavsiye ediyorum ve kesinlikle hepsine derman.Lütfen çevrenize yayin.

      Sil
  2. Merhabalar,
    Bende yukaridaki arkadas gibi bunlari yasayan birinin diger yasayacak olanlara yahut yasayanlara yardimci olacagini düsünüyorum, elinize ve yüreginize saglik.
    Allah sifa versin.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bensakaryadanrasim bendedsedefvar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedef Hastalığı na bitkisel Çözüm 05304596176

      Sil
  4. Merhabalar,



    35 yaşındayım.Püstüler sedef (avuç içi ve ayaklardaki su toplayan küçük püstüller) teşhisi koyulan rahatsızlığı yaklaşık 10 ay geçirdim.Hastalık hafiften şiddetliye doğru seyir etti.Tedavisi için antibiyotikli kremler,kortizon iğneleri,antibiyotik hapları,kortizonlu kremler,özel ilaç karışımları vb... kullandım.Geçici iyileşmeler olduysa da hiçbirisi işe yaramadı.Günde yarım paket sigara içiyordum bıraktım,hastalık kendi kendine iyileşti.Vücut sigara içindeki zehirleri almayınca, kan akciğerlerde ve böbreklerde temizlenince hastalık iyileşti.Tedavisi sadece sigarayı bırakmak.Sigara kullanıyorsanız hemen bırakın.Yoksa bu hastalıktan kurtulamazsınız.Doktorlara,aktarlara,yan etkisi olan ilaçlara para kaptırmamak ve bir an önce iyileşmeniz için bu şart.Bol oksijeni olan bir yerde tatil yapmak süreci hızlandırır.Belki faydası olur diye yaşadıklarımı paylaşmak istedim herkese geçmiş olsun.Merak ettiğiniz birşeyler varsa mail atabilirsiniz.hakanus@yahoo.com.

    İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah herkese faydalı olur. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. benim annem bu hastalığa yakalandı..tedavisi hakkında hiçbir bilgim de yok..onun için çok üzülüyorum..o daha 36 yaşında.. ama sanıyorum ki bu hastalığın nedeni sinir ve stres..onu üzenler arasında bende varım.. annemden çok özür diliyorum ve annecim seni çok seviyorum :( şimdi siz diyebilirsiniz bu ne saçmalıyor diye ama benim bunları bir yere yazmam birilerine anlatmam gerek yoksa kendimi düşüncelerimden alamıyorum emin olun hala vicdanım rahatlamış değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kendini üzmene hiç gerek yok. Bende 6-7 yaşlarında bu hastalık başladı. Kime söylesem o yaşta ne stresi dedi. Doğrudur. Evet hastalık stresten üzüntüden oluyor ama bu demek değilki ufacık bir sinirden üzüntüden çıksın. Benim babam acayip sinirli bir insan çok kötü dönemler atlattı ama Allah'a şükür hiçbir şeyi yok sağlığı gayet iyi. Kısacası vicdanın rahat olsun. Bu olaya birazda kader ve imtihan yönünden bakmak lazım. :)

      Sil
    2. Sedef Hastalığı na bitkisel Çözüm 05304596176

      Sil
  6. son olarak stresten degil genetik oldugu ortaya kondu

    YanıtlaSil
  7. Genetik yatkınlık var stres sigara ve özellikle karbonhidratın çok tüketilmesi de bu hastalığı arttırıyormuş.Allahğ teala herkese şifa versin..

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Ben daha 15 yaşındayım 2 ay oncesine kadar yoktu su an vucudumun her yaninda kendimden iğreniyorum resmen pskiloji, bozuldu nesem kayboldu tedavisi yok diyo doktorlar tavsiyesi olan varsa lutfen yazsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim arkadaşımda var.Tesadüfen bir ilaç keşfettim ve faydasını görmeye başladı istersen bana ulaş belki faydam dokunur.mail adresim ozkankaradag@yandex.com

      Sil
  10. Püstüler sedef hastalığı var 1 yil oldu hic bir tedavi ise yaramadi şuan yürüyemiyorum isi biraktim agrilar cok fazla kaşıntı da büyük oranda var ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ardıç katranı yağını 50 ml,avakadolu Arko kremi 250ml, zeytinyağl 50ml iyçe karıştır hepsini sonra ardıç katran sabunu ile güzelçe köpürterek yıkan kurula karışımı sür yedirerek bir haftada geçecek başka sabun şampuan unut kullanma Allah'ım hepimize şifasını versin

      Sil
  11. Harika bir kaynak hazırlanmışsınız, sedef hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir.

    YanıtlaSil