Son Blog

23 Ağustos 2012 Perşembe

Egzama ile Sedef Hastalığı Arasındaki Fark?

Çok benzer. Bunu ayırt etmek için bir dermotoloğun görmesi gerekiyor. Hastalar bunu sedef mi değil mi diye ayrım yapamaz. Fakat sedefin görüldüğü yerler daha farklıdır, egzamaya göre.
Diz, dirsek, saçlı deri klasik sedefin görüldüğü yerlerdir.   
Stres egzaması, saçta, ensede, sırtta, kürek kemiklerinin üzerinde görülür. 
Yerleşim yerlerinden ayırt edebiliriz. Birde stres egzaması, sedefteki gibi kalın kabuklanmalara yol açmaz. Tetikleyici bir nedeni vardır. " Alerjik egzama " olabilir, " tahrişe bağlı egzama " olabilir, " strese bağlı egzama " olabilir bunların hepsinin bir nedeni vardır. Ama sedefte öyle değil.  
Sedef genetik bir hastalığın üzerine tetikleyici bir faktörün gelmesiyle ortaya çıkan yıllarca süren bir hastalık zinciridir. Bunlar nelerdir, stres egzaması dediğimiz durumlarda da aynı sedefe benzer şekilde saçlı deride, üzeri kırmızı, üzerinde beyaz pullanmalar ve kaşıntıyla seyreden hastalıklardır. 
Aradaki fark sedef, daha kalın kabuklu ve daha kalın yaralar oluyor. Uzun süre tedavi etmezseniz geçmiyor. Ama stres egzaması bir süre sonra azalabiliyor. Ama sedef böyle değil, sedef mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. 
Kesinlikle bulaşıcı değildir. Bulaşıcı olan mantar hastalığıdır. 
Egzama takıntılı insanlarda her şeyi kendine dert eden insanlarda ve hassas ciltlerde daha fazla görülür. 
Sedef hastalığı ise çocukluk çağında da başlayabiliyor.

Kaynak: yazarkafe

2 yorum:

  1. Sedef ve egzama rahatsizliklarinda kullanılmış ve memnun kalınmış sonuçları görmek üzere benimle iletisime gecebilirsiniz.5445574623

    YanıtlaSil
  2. Sedef ve egzama rahatsizliklarinda kullanılmış ve memnun kalınmış sonuçları görmek üzere benimle iletisime gecebilirsiniz.5445574623

    YanıtlaSil