Son Blog

12 Eylül 2012 Çarşamba

Bal ve Tarçın




" Şu şifalı iki şeye devam ediniz: Bal ve Kur'an. " 
" Bal şerbetinden daha üstün bir ilaç bulunmaz. " 
Çörek otunun mucizevi faydalarını bir önceki postumda işlemiştim. Diğer mucizevi nimetlerimizden biride bal !Balın ne kadar yararlı ve ne kadar üstün bir nimet olduğunu hadisi-i şerifler, ayetler bizlere bildiriyor. 


"Kim, her ay üç gün sabahleyin, bir kaşık bal alırsa; o kimsenin başına, büyük bir hastalık gelmez." 
" Şifa olan şeyden biri de bal yemektir. "  
" Faydalı tedavilerden biri de bal şerbeti içmektir." 
" Enes İbn Malik (ra): “Peygamber (sas) hasta olduğu zaman, ağzına bir avuç çörekotu atar, üzerine de su veya bal şerbeti içerdi.” demiştir. 
Bal da aynı çörek otu gibi her derde deva.Şu hayatta ölümden başka herşeyin çaresi var.Balı tarçınla karıştırdığımızda ise ortaya büyük bir şifa kaynağı çıkıyor. 
Bal ve Tarçın karışımının Faydaları 
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirip vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı koruyor. 
Ağrıyan dişe sürüldüğünde ağrıyı gideriyor. 
Yemekten önce alınan bal ve tarçın karışımı asit oluşumunu ve hazımsızlığı önlüyor. 
Kansere karşı etkilidir. 
Kalp krizini önler. 
Kısırlığa çare. 
Kolestrolün düşmesine yardımcı. 
Mide ağrısı ve mide ülseri için faydalı. 
Midedeki gazı giderir. 
Sedef hastalığına çare. 
Kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi,
Cilt bozukluğunu ve lekelerini giderir.
Bal ve tarçın karışımı suya eklenip içildiğinde zayıflamaya yardımcı. 
İştah açar.  
Halsizliği giderir. 
ve daha bir çok şey. Ben burda kısa kestim. Çünkü asıl konumuz sedef hastalığına faydası.






Sedef Hastalığı için bal ve tarçın karışımı nasıl uygulanır? 

3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan öncehastalıklı bölgenin üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. En az iki hafta devam edilmelidir. Ayrıca sivilce, egzama, mantarve diğer deri enfeksiyonlarında faydalıdır.



16 yorum:

  1. BU GÜZEL YAZI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
    SONUNDAKİ GÜZEL FORMÜL İÇİNDE EXSTRA TEŞEKKÜR EDRİZ
    ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun.

      Sil
  2. sedefi dışarıdan deriye birşeyler sürerek tedavi edemezsin. hastalığın kaynağı barsaklarda. tedaviside ancak ağız yoluyla olur. misal, banyoda boru patlamış duvardan dışarı su sızıyor ne yaparsın? duvara boya badana yapıp sızıntıyı örtmeyemi çalışırsın, yoksa borularımı tamir ettirirsin? sedef,egzama vs de tıpkı bunun gibi. sakın dışarıdan sadece deriye müdahaleyle sedefi tedavi ediyorum diyenlere inanıp paranı çarçur etme. keçiboynuzu tozu denedinmi? tavsiye ederim. birde şekerli(meyveler dahil), unlu, nişastalı(patates, baklagiller vs), mayalı(ekmek, peynir dahil), asitli(siyahlatılmış zeytin dahil) yiyecek içeceklerden uzak durman lazım. mümkünse ekmeği evde mayasız olarak kendin yap içine keten tohumu koyarak unu seyrelt. pırasa kereviz çokça ye. çorbasını yap içine her tabağa bir kaşık öğütülmüş keten tohumu koy, yağınıda iç. mümkünse gündüzleri oruç tut abur cuburadan seni uzak tutmayada vesile olur. kısaca boğazına sahip olman gerek yoksa kurtuluş yok, ilerde kansere bile dönüşebilir dikkat et!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerileriniz çok teşekkür ederim.Boğazımı tutamıyorum gerçektende :) Söylediklerinizin hepsini yiyorum. Dikkat etmeye çalışıcam. Dediğiniz gibi sedefi böyle birşeyler sürerek tedavi edemeyiz. Zaten bu hastalığın kesin bir tedaviside yok.Benim amacım hayatımızdan biraz olsun eksiltmek. Kullanılan ilaçlar yanında ek tedavi olarak öneriyorum. Azıcıkta olsa bilmeyenlere belki yardımım dokunmuştur. Sizede tekrar çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
    2. 30 yıllık sedef hastasıyım. içten ya da dıştan kesin olarak tedavi mümkün değil zaten. lakin tekrar çıkana kadar kurtulmak mümkün. elbette içten beslenmeye dikkat etmek şart ama bunun yanı sıra hazırlanan merhemlerle bütün sedeflerimden kurtuldum. sedefle mücadele edebilmek için öncelikle kurtulabileceğimize inanmak şart çünkü stres yaptıkça artıyor. katran ve vazelin sayesinde doktorun gitmez dediği tüm sedeflerimden kurtuldum. öyle herhangi bir doktorun yazdığı ilaç da değil. saf ardıç katranı ve vazelin.

      Sil
    3. Bunlari nerden bula biliriz

      Sil
  3. ya şafi ya allah deyin günde 100 defa inşallah şifa olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendini tanıtırmısın sedeften kanser olmuş kişi varmı, yeme dediğin şeyler temel gıda ürünlerii kimsin nesin arkadaş böle şeyler yazıp zaten umutsuz olan bizleri dahada düşündürme

      Sil
    2. 50 yıllık müslüman komşumun her yeri sedef. ben de ateistim hiç dua etmeden aktardan aldığım yağlarla kurtuldum.

      Sil
  4. ya benim de tırnaklarımda var sedef. tırnaklarım yatağından ayrılıyor. bunun için bir öneriniz var mı. bir süredir dermovate kullanarak baya toparladım aslında. ama son kısımlar iyileşmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ardıç katranıyla vazelimi karıştırıp sür 4 5 saat bekleyip yıka. zor arınıyor ama düzenli yaparsan muhakkak sonuç alırsın. kokusunu ve rengini dert etme.

      Sil
  5. bende sedef hastasıyım dönem dönem cozutsamda hamdu senalar olsun Rabbimize . körmüyüz sakatmıyız ...?!! evet yasaklanan yiyecekler mevcut . cünkü daha da azdırıyor. bende oruç tuttuğumda hiç sedefm kaşınmıyor. ama ömürü böyle kısıtlayıp dahada stres yaşamaktansa nabza göre şerbet. en temel çözüm YA ŞAFİ ENTE ŞAFİ arkadaşta dediği gibi ... Allahtan başka yar yok. en güzeli de en hastasıda toprak olacak. dönüş yalnız Onadır... üzülmeyin.

    YanıtlaSil
  6. Aloe vera bitkisinin mucizevi etkisi ile sedef ve egzamadan sonuç olan tanidiklarim var 5445564623 detayli bilgi ve görseller için ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil
  7. Aloe vera bitkisinin mucizevi etkisi ile sedef ve egzamadan sonuç olan tanidiklarim var 5445564623 detayli bilgi ve görseller için ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil
  8. sedef hastası arkadaşlar......www.sedefiyendim.com

    YanıtlaSil
  9. sedef hastası arkadaşlar......www.sedefiyendim.com

    YanıtlaSil